اشتباه بزرگ در منابع آمار ارشد و دکتری رشته علوم شناختی

یکی از اشتباهات فاحش در منابع رشته علوم شناختی منابع درس آمار است. رشته علوم شناختی یک رشته میان رشته ای است که ریشه در رشته های مختلف دارد.

همانطور که قبلا در مقاله ” آمار در رشته علوم شناختی” به تحلیل سئوالات آمار در این رشته پرداختم، سر فصلهای درس آمار در علوم شناختی در طی سالهای گذشته مشخص است.

مقاله را اینجا می توانید بخوانید: تحلیل سئوالات آمار ارشد و دکتری علوم شناختی

اگر در گوگل منابع دروس علوم شناختی را جستجو کنید، منابع مختلفی برای درس آمار ارائه شده است که مطلقا اشتباه هستند و به هیچ وجه سئوالات درس آمار را پوشش نمی دهند. در واقع با مطالعه همه آن منابع ممکن است حتی نتوانید یک سئوال هم درست پاسخ دهید.

نکته ای که گفتم عجیب است! اما، واقعیت است. همین حالا جستجویی در گوگل انجام دهید تا متوجه حرف من بشوید. اولین جستجوها کتابهای آمار کاربردی و آمار برای رشته مدیریت را از اساتید مختلف معرفی کرده اند. در حالیکه، تحلیل سئوالات ارشد و دکتری علوم شناختی را در مقاله ای که بالاتر معرفی کردم ملاحظه می کنید.

با کمی دقت در سئوالات آمار و بدنبال آن سئوالات ریاضی که در آزمون های ارشد و دکتری علوم شناختی مطرح می شود، می توان فهمید که طراحان سئوالات برای آزمون انتظار سطح بالاتری از محاسبات ریاضی را از دانشجویان ارشد و دکتری علوم شناختی دارند. البته، سطح سئوالات از مشتق و انتگرال، آنهم در سطح ساده فراتر نمی رود؛ اما، همین سطح هم نیاز به مطالعه و تمرین دارد. البته، اینجا قصد پرداختن به سئوالات مبحث ریاضی را ندارم؛ ولی، خواستم بگویم که این سطح از محاسبات به آمار هم تعمیم داده می شود.

بررسی سئوالات درس آمار در رشته علوم شناختی هم در آزمون دکتری و هم آزمون ارشد نشان می دهد که سئوالات این درس بیشتر به سمت سئوالات آمار رشته های مهندسی کامپیوتر و برق گرایش داشته است. البته، از نظر سرفصلها خیلی به این دو رشته نزدیک است؛ اما، سطح ریاضی و محاسباتی نسبتا پائین تری نسبت به رشته مهندسی کامپیوتر و خیلی ساده تر نسبت به رشته برق است.

بنابراین من کتابهای زیر را برای آمار در رشته علوم شناختی توصیه می کنم:

1) مبانی احتمال تالیف شلدون راس، ترجمه دکتر احمد پارسیان، دکتر علی همدانی

2) مقدمه ای بر احتمالات و آمار کاربردی تالیف رونالد والپول، ترجمه دکتر محمد ذهبیون و  دکتر میربهادر قلی آربانژاد

3) مبانی آمار و احتمال مهندسی تالبف دکتر مجید عوضیان و ابوالفضل واقفی

 

البته، در دوره ای که من بصورت فیلم آموزشی برای آمار علوم شناختی تدریس کرده ام، همه مباحث به طور کامل با حل مثالها و تست های فراوان پوشش داده شده است.

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *