تحلیل سئوالات آمار دکتری پرستاری
قبل از اینکه به آمار در آزمون دکتری پرستاری بپردازیم چند پیش نویس می خواهم مطرح کنم.
پیش نویس 1:
از اولین کلاس آمار برای بچه های پرستاری حدودا 30 سال گذشته است. تعداد کلاس های آمار من برای رشته پرستاری بالا و پائین های زیادی داشته است. در سالهایی همه کلاس هایم پرستاری بوده است و سالهایی هم تعداد کلاس هایم در رشته های دیگر بیشتر بوده است؛ اما، هرگز ارتباطم با بچه های وزارت بهداشت و پرستاری قطع نشده است و با افتخار همچنان در کنار شما هستم.
پیش نویس 2:
بچه های وزارت بهداشت اکثرا از رشته های تجربی و ریاضی وارد این رشته ها می شوند؛ اما، با اینکه پیش نیازهای ریاضی لازم را بلد هستند، در اثر تمرین نکردن و به مرور زمان از ریاضی فاصله گرفته اند و به همین دلیل گاهی فکر می کنند که آمار درس دشواری است.
اما باید یادآوری کنم که شما بچه های کنکور دکتری وزارت بهداشت همان هایی هستید که با چند تست بیشتر الان پزشک متخصص بودید و فقط چند تست ساده دبیرستانی مانع موفقیت شما شده اند. بنابراین، با توجه به استعداد بالا و پیش زمینه ای که دارید، موفقیت در آزمون دکتری برای شماها واقعا کار دشواری نیست.
پیش نویس 3:
سئوالات درس آمار در آزمون دکتری وزارت بهداشت از نظر سر فصل ها، سطح سئوالات و حتی تعداد آنها در رشته های مختلف یکسان است. مثلا، عملا هیچ تفاوتی بین سئوالات آمار دکتری پرستاری با سئوالات آمار دکتری سلامت و بلایا و سالمندی وجود ندارد. بنابراین، این مقاله برای سایر رشته های وزارت بهداشت می تواند مفید باشد.
آمار در آزمون دکتری پرستاری
آمار در آزمون دکتری پرستاری نقش بسیار تعیین کننده ای در قبولی و رتبه کنکور دکتری وزارت بهداشت داوطلبین این رشته دارد. اکثر دانشجویان در درس آمار دچار مشکل هستند و اگر شما با برنامه ریزی و تمرین خودتان را در این درس تقویت کنید می تواند نقطه قوت بسیار خوبی برایتان باشد.
اگر می خواهید دکتری قبول شوید و خانم دکتر ، آقای دکتر شوید باید آمار را از بقیه درسها بهتر بلد باشید.
ابتدا و قبل از تحلیل سال به سال سئوالات آمار دکتری پرستاری می خواهم سر فصل ها را از نظر اهمیت با هم بررسی کنیم.
سر فصلهای آمار در آزمون دکتری پرستاری
سر فصلهای درس آمار در دکتری پرستاری، سلامت و بلایا و سایر رشته های وزارت بهداشت به صورت زیر است:
آمار توصیفی
تئوری احتمال
آمار استنباطی
· تئوری نمونه گیری
· برآورد
- نقطه ای
- فاصله ای
· آزمون فرض
- آزمون فرض برای میانگین یک جامعه
- آزمون فرض برای مقایسه میانگین های میانگین دو جامعه
- تحلیل واریانس
- تحلیل کوواریانس
همبستگی و رگرسیون
· انواع ضرایب همبستگی
· رگرسیون
- رگرسیون خطی ساده یک متغیره
- رگرسیون خطی چندگانه
در سالهای اخیر سئوالات از مبحث آمار توصیفی خیلی کم مطرح شده است. با اینحال چون آمار توصیفی به نوعی مقدمه ای برای آمار استنباطی است، لازم است که با دقت آموزش داده شود. ذیل این مبحث من در کلاس های خودم مواردی مثل انواع متغیرها (متغیرهای مستقل، وابسته، کنترل، تعدیل کننده و میانجی) را هم با دقت و مثالهای زیاد آموزش می دهم. اینجا نقطه اتصالی بین آمار و روش تحقیق هم هست و باعث می شود شما برداشت درست از این ارتباط داشته باشید.
در آمار توصیفی باید شاخص های مرکزی، شاخص های پراکندگی و شاخص های توزیع آموزش داده شود. عمده مفاهیمی که در آمار توصیفی باید مسلط شویم بصورت زیر است:
شاخص های مرکزی: میانگین حسابی و نکات مربوط به آن، میانگین هندسی و هارمونیک و کاربردهای آنها و مقایسه آنها با میانگین حسابی، میانه و چارکها و مد (نما)
شاخص های پراکندگی: دامنه تغییرات، انحراف چارکی، انحراف متوسط از میانگین و انحراف معیار (واریانس)
شاخص های توزیع: چولگی و کشیدگی